AIMA ELEKTRISCHE SCOOTER ZAKELIJK RIJDEN

Voor de zakelijke rijders hebben wij de Aima Mine Plus Business ontwikkeld.
De scooter heeft in deze versie een accu met een grotere capaciteit waardoor de actieradius bijna verdubbeld word tegenover de "standaard" versie. 

De prijs van de Aima Mine Plus Business is    € 3299,-

 (Inclusief BTW en kenteken en afleverkosten)

SCOOTER VAN DE ZAAK
Een elektrische scooter van de zaak is fiscaal erg aantrekkelijk, zowel voor de werknemer als voor de werkgever. Op deze pagina een opstelling van de voordelen.

WERKKOSTENREGELING EN SCOOTER
Ook onder de werkkostenregeling kan er nog steeds sprake zijn van een scooter van de zaak. De opties zijn
- Scooter blijft van werkgever en noodzakelijk voor uw werk: geen fiscale gevolgen
- Scooter is van de werknemer en de werkgever betaalt de aankoopsom: vrije ruimte

TOELICHTING SCOOTER VAN DE ZAAK
De werkgever koopt een scooter en deze wordt voor stadsritten en woon- / werkverkeer gebruikt door zijn werknemer(s). Voor het privégebruik is de forfaitaire bijtellingsregeling niet van toepassing, deze geldt immers alleen voor de auto van de zaak. Als de scooter enkel wordt gebruikt voor zakelijke ritten en woon- / werkverkeer, wordt er verder fiscaal niets belast bij de werknemer (geen loon). 

PRIVÉGEBRUIK SCOOTER VAN DE ZAAK
Als de werknemer de scooter wel privé gebruikt, moet de werknemer hiervoor een bedrijfseconomische (zakelijke) kilometerprijs aan zijn werkgever vergoeden. Als er geen vergoeding wordt betaald, dan vormt dit deel belast loon waarover loonheffing moet worden ingehouden. Een andere optie is dat de werknemer per kwartaal (of maand) een bedrag aan de werkgever vergoed voor het privégebruik, het bijhouden van een administratie voor de privékilometers is verstandig.

Als de Belastingdienst (de inspecteur) zou stellen dat er sprake is van privégebruik, dan moet hij dit aannemelijk maken. De bewijslast ligt dan dus bij de Belastingdienst. In dit kader is het dus verstandig om een beperkt bedrag als privégebruik aan te geven. De inspecteur moet dan naast het privégebruik ook aannemelijk maken dat de bijdrage voor het privégebruik te laag is, deze hindernis is lastig te nemen.

SCOOTER VAN DE ZAAK EN GEVOLGEN WERKGEVER
De scooter moet op de balans worden geactiveerd en kunt u - rekening houdende met een restwaarde - in vijf jaar afschrijven. Over de investering krijgt u hoogstwaarschijnlijk investeringsaftrek (maximaal 28%, cijfer 2015). Bij de aankoop van een elektroscooter krijgt u ook nog een extra aftrek (milieu-investeringsaftrek) van zo'n 14% (over 50% van de aanschafwaarde). Doordat de elektrische scooter een milieu-investering is, kunt u deze ook sneller afschrijven, het eerste jaar zelfs tot 75%. U moet de investering dan wel aanmelden bij de Belastingdienst.

Vragen of vrijblijvend een een offerte aanvragen? Maak gebruik van onderstaand contactformulier.

AIMA Electric is onderdeel van House of Wheels.

House of Wheels is een onderneming gespecialiseerd in de levering van gemotoriseerde tweewielers.

AIMA ELECTRIC NEDERLAND

Slijperij 8
2211SK Noordwijkerhout
Tel +31 252 745086 
info@aima-electric.com

www.aima-electric.com

2019 AIMA-ELECTRIC.COM - ALL RIGHTS RESERVED